Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Thursday, March 19, 2009

Gambar After 74kg

Last on weight scale on 15 Mac 09 74kg... Cukup 70kg kang nak beli baju sehelai. Motivate yourself dengan membeli hadiah setiap kali turun sampai ke matlamat jangka pendek. Aku punya plan tak mendadak..target turun 5kg each time. Time berat aku 84kg dulu, aku motivate nak turun 80, dah turun 80..aku target 75lak..now dah 74, kiranya target aku seterusnya ialah 70kg.

Petua, jangan beli baju banyak sangat..baju beli sikit2 je sebab kang kononnya ini baju temporary juga. Nota: Baju hijau ni beli selepas akunya berat turun kurang dari 80. Abaikan pemandangan belakang terutama kotak belakang aku tu. Tu katil ayu :)
Posted by Picasa

4 comments:

Sueshana said...

Kak eza, sue mmg respect tgk kak eza berusaha utk kurus..mmg jadi sumber inspirasi la...bila tgk perkembangan positif ni, fuh mmg cayalah..buat sue rasa tercabar lak...sbb berat kak eza dah hampir menyamai berat sue...tapi...erm, mmg susah nak disiplinkan diri macam ni...sue dah banyak kali cuba, tapi godaan mmg kuat...hampir lentur nih...huhuhu...tp bila tgk perkermbangan penurunan kak eza buat sue ......caiyo, sue cuba usaha balik....nak seribu daya tak hendak seribu dalih...cuma skang sue nak belajar ni pasal kalori, kandungan pemakanan dan sebagainye agar pengetahuan yg berguna tu dapat membantu sue....yeh!

deidaa said...
This comment has been removed by the author.
deidaa said...

Hoh, aku ingtkan blog gapo sapa kena private gini :D
Blog start mu diet dr gumuk ke kurus rupanya :D

Rasanya 31/8/2009 ni mu sama berat dgn aku kot.
Yo la, aku harus la xleh "bersenam" mcm mu utk 3 4bln ni.. luka dalaman operate aku tu siapa mau tanggung dong? gehehehe!
aku bersenam ni kureng la tp jogging tu mmg fav. aku tp mu plak xminat.. huhuh.
Kalu dok.. ada gak geng jogging.
Apekata mu buat sekali jogging tmn tasik titiwangsa tu 8pusingan? Aku penah & blh buat,
xkan mu xleh wat? SAHUTLAH CABARANKU... amacam? """kening naik mcm ziana zain"""

Size M doh mu lonih? :D

ezza erisa said...

McDer...kekekke
mesti la kena wat password..bila dah kurus dan boleh inspire orang baru leh open to public..sekarang kalu open to public kalu tak sukses kang malu lak...

kekekek kalu saiz sama apa salahnya..boleh gi shopping baju bersama.....now aku baru notis the reason why aku tak suke beli baju sebab takdok saiz sokmo baju yg aku bekenan..

jogging? kkekeke tunggu mung sihat dan stamina aku kuat....aku inspire dgn seorang mat salleh ni..dulu berat dia 120kg...tapi sekarang dah jadi 50kg++, mula2 stamina lembik gak..lari atas treadmill dpt 1minit pehtu penat..pehtu dapat 3 minit..lama2 dia leh lari berterusan 30mins atas treadmil..aku sekarang leh lari 3minit baru...pehtu penat..pahtu guana nok jogging 8 pusingan? kakakak

Post a Comment