Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, April 27, 2009

Baju Baru lagi...


Satu aku perasan dengan diri aku sekarang. Aku enjoy clothes section dekat mall. Dulu aku agak tidak suka section pakaian sebab baju yang aku berkenan semua tak ada saiz. Baju ni aku beli sebagai tanda kejayaan dapat 71kg. (Walaupun aku target untuk 70kg minggu lepas), hadiah tetap hadiah. Dah puas berusaha, penurunan di penimbang berat harus di celebrate. :). Bukan senang nak jadikan habit pemakanan sihat dan senaman okey. Bila-bila masa sahaja harus aku punya semangat down. What keep me motivated? Baju baru!

Aku perasan, bahagian pinggang aku dah mula menampakkan curve. Dah tak macam tong drum yang straight je dari atas ke bawah. Yea...way to go ezza. Next penimbangan kalau ikut schedule ialah 17 Mei...harap-harap dapat 67kg. Fuh kiri fuh kanan..

5 comments:

aizam said...

pakaian dh mcm artis sekarang nampak...

deidaa said...

ahahah xtau la pulok aku dressing gitu pon mcm artis.. kuang3! =))

Hahaha riak riak riak!
Kalo aku oyat.. musti mu sakit ati!
Aku lost 11 kg xsmpai sebulan pon..
wahahah larikkk larikkk... larikkk utk kuruskan badan :))

Mu toksir ada muscle mcm cik Jillian tu ke? ehekss!

Jadik dok kite nak ber"kl fun run" neh?
Haku rasa sunggoh dok sabar nak joggengsss!

Lupa lak.. kalo mu naik scaler aku,
musti mu sakit ati psl 70kg tu jd 74kg :))
Mengong etek scaler tu.. xpsl2 tiap kali
timbang kena tolok 4kg huhu.

ezza erisa said...

mu loss 11 kg sebab mung masuk spital..
tok sakit hati pun.:P

ezza erisa said...

chop baju artis? kakaka
artis tak beli baju rege 20riyal bang oi
kekeke

deidaa said...

Oh dgn jayanya aku naik lg 2kilo
psl aku blk kg aritu.. miahahah.

Makanya dgn meround2kan diri di tmn tasek,
semuga menurun balek kepada kilo yg ke-4+ :D
[underweight aku 43kg kes3!]


Ohhhh artis beli baju di butik sahje,
apa barang beli baju kat kedai2 besa ni :p

Post a Comment