Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Wednesday, April 8, 2009

Baju Besar-Besar Kat Belakang

Aku saje jalan-jalan kat kedai-kedai baju di Giant Taman Permata selepas ke AVON semalam. Sedang aku belek-belek baju, tuan kedai datang dengan penuh ramah tamah.

'Dik, baju besar-besar kat belakang...murah je... RM50.00 2 helai. Selalu kita jual RM39 sehelai. Ni ada promosi nak habiskan stok.'

Terguris tau perasaan aku.
1. Macam tak layak je aku nak pegang-pegang baju saiz mungil mungil kat depan tu
2. Baju besar-besar letak kat belakang

Aku pun masuk la tengok
1. Huduh ya ampun macam kain langsir cotton dijahit jadi baju je..berbunga-bunga buruk gile
2. Tak ada cutting langsung, macam baju untuk tong drum pakai.

Sedih la aku. Aku takmo dah dapat layanan 'baju besar-besar kat belakang'... Aku nak pakai baju saiz saiz org normal je. Dan sebab terguris feeling, aku work out lebih 15minit dari biasa malam tadi.

Harap-harap cepatlah aku sampai target, dah takmo melalui experience itu.

2 comments:

deidaa said...

Refer entry mu yg lps:
Wah ada ati nak sama size dgn aku thn dpn!
Xleh xleh.. aku xbenarkan.. geheheh!

Mana gambo latest mu nih?
Setiap entry harus letak gambo baru 8-}

Wahahah dakpe,
kalo mu gi kedai tu lg bln 6 nih,
dia xsuroh gi bahagian baju besor2 doh,
musti mu buleh reduce size doh siket.

Usaha eskalator kejayaan :D

aizam said...

nok tgk paka baju bikini la pulok.. baru bulih tgk bentuk badan.. ;-)

Post a Comment