Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, May 11, 2009

68kg...Yea!

Aku dah berjaya mendapatkan kepala 6 pada angka berat aku. Lagi 5kg penurunan aku dah sampai BMI normal (Penting nak announce neh, dari obesiti ke normal..lambatnya 5kg nak datang). Hohohoh. Lagi 9kg akan berada di kepala 5 dah berat aku.

Beberapa orang kawan datang bertanya apakah rahsia yang aku gunakan untuk menurunkan berat badan. Walaweh, tiada rahsia. Ada juga yang bertanya ubat apa yang aku telan? Walaweh, tiada ubat. Semuanya bergantung kepada senaman, pemakanan sihat dan pengiraan kalori dalam makanan. Kurang minyak, kurang garam, kurang gula. Aku tidak mengorbankan walau satu pun makanan kegemaran aku. Buktinya, aku suka ayam, hari-hari aku makan ayam juga... :)

Nanti aku akan buat list, apa yang aku buat. Sekarang aku punya priority adalah untuk menurunkan berat badan. Bila dah berjaya baru aku akan keluarkan list.

Ada beberapa benda yang aku sangat teruja kebelakangan ini, contohnya:
1. Aku boleh naikkan kaki di seat sebelah driver kancil ( dulu mana boleh). Test dijalankan di kereta mekda.
2. Aku boleh jalan laju di tasik titiwangsa 2 round tanpa mengah. Cuma baju je basah dengan peluh. Tetapi tak mengah.
3. Aku boleh lompat bintang 50kali / sessi tanpa mengah. Dulu-dulu 20kali je tapi mengah macam nak mati. Aku juga boleh buat lompat bintang 400 kali sehari tanpa rasa penat melampau.

Anyway, thanks a lot to mekda pasal dia la yang aku rasa paling banyak aku duk bercerita pasal perkembangan tahap kecergasan aku walaupun dia tak nampak perubahan aku (pasal hari-hari nampak aku kan?). Hahaha

3 comments:

deidaa said...

Wah mu dedicated kat aku ke jgk nih?
Terharu nya.. weehehhe.

Hoo umah sebelah jah,
mana dok jupe nya ahaks.
Try kita dok jupe 2bln.. baru pasan mu makin selim :D

Aku pon mkn ayam gak.
Tp sbb aku dok mkn nasik, maka dok jupe la ayam :p

Try ah mkn nesvita tuh..
jgn buh air manyak.. baru xtawar.
Kalu nok.. aku buleh bg yg honey sepaket [102kcl],
yg cakelat sepeket [94kcl]:D
Dolu2 mana aku berehi mende alah tuh huhu.

Yea napoknya makin maju mu lopat bite 400x :D
Kena beli gak ah treadmill kalu gituh dan speedometer kena beli gak :D

Huu kena wat blog diet gok ah gini.
Tp aku utk maintain berat ekekekek aci dok :p

ezza erisa said...

aku pernah makan nesvita coklat tu..tawor dengan semug air..ada lagi belen dalam meja aku rasa 2-3keping

time aku semangat nak kurus previous dulu, adik aku suh beli..dia kata dia makan mende tu jah pagi2...

deidaa said...

Slh preskripsi la mu nih.
Buh 1mug mmg la tawar heber :p

Sedap woo nesvita [baru aku tau, dulu nama lamanya ialah nestum.. cisss].

Tu la rutin lunch aku hihi.

Post a Comment