Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, May 4, 2009

@70kg


Dua minggu ni aku rasa aku agak kerja keras, makan sangat jaga in term of makanan sihat. Keropok lekor yang aku bawak dari kampong, aku tak goreng pun, aku pakai rebus je kemudian makan. Lunch aku dua kali aku makan mangga dengan mentimun. Hari seterusnya tomyam yang amat aku kurangkan minyak semasa menumis, kalau hari aku terasa nak makan ayam goreng, akan ku perah habis-habisan minyak di ayam goreng tersebut menggunakan tisu serap minyak. TETAPI 0.5kg per week?? Kecewa tau...

Aku rasa last aku remember aku @70kg masa kat PD dulu. PD hujung tahun 2002 kot. Wahaha.Kat spa memula itik naik penimbang, 50kg, kemudian izie naik 60kg. Kemudian bila mereka gi masuk buat facial, aku timbang, aku @70kg. Hahahahaha. Oh I do remember when I at 60kg, masa buat medical check up nak sambung study, lepas tu aku kurus balik dan mengembang selepas tamat belajar.

BTW Aku dah boleh pakai baju kebaya aku yang 7tahun dulu. Disebabkan aku hanya pakai baju tu 2-3kali, ia Nampak macam baru lagi. Hahahah. Well here is my photo with that old red kebaya


Posted by Picasa

2 comments:

deidaa said...

Hoo mujo turun gok skilo.
Jd supo amy red team tu lg la xturun lasung...
tu lg exercise secara extreme huhuh.

Aku baca doh diet cara jepon tuh.
aku make nasik tghari smlm.
[seronyo kalu make tiap2 ari.. mau nya naik 3kg kot] :))

Diary XXL pon baca doh tp dok abis lg :p
Aku laye ni jah.. sesuai dgn aku.. rasa mcm idiot jah :)) http://www.diet4idiots.info/

dannnnn... aku jupe 1gim utk wanita.. tapi nyaaa.. tgk lah tempat nya di mana.. dushhh!
http://amboi-butik-gym.fotopages.com/
& hok ni hok mu oyat tu kot kat midbeli
http://wanitacj.blogspot.com/2005/12/shes-fit-gimnasium-khusus-untuk-wanita.html

Sero ado lg nok oyat.. xingat plak :P

ezza erisa said...

banyak amat link...
link idiot mung tu last last kena beli la tips dia..nanti aku less than 60kg, aku akan kuarkan buku tips kurangkan berat badan jugak la..pehtu jual..mesti laku..wakakaka

alangkan ubat2 kurus pun laku..buku tips kurus mesti laku juga..wakakaka

Post a Comment