Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Tuesday, May 19, 2009

My New Sport Shoe


Kasut sukan terbaru aku. Hehehe, unsur-unsur pink mesti ada. Macam lawo je kalau ada pinky pinky. Kasut ni ringan amat. Tapi aku ni kaki sensitif memtitif sikit. Kalu pakai kasut tak pernah tak melecet. Kasut kerja aku pun, sampai sekarang melecet.

Kasut sukan pertama aku ada lagi saiz 6, sekarang aku buat sebagai kasut sukan indoor je. Pasal dah buruk kena berjahit-jahit bagai. Kasut sukan purple aku pula walaupun size tujuh tetapi kecil macam size 5. Nampak pun kocik jo tapi kat kedai takat pakai-pakai jalan skit-skit mana nak tahu akan melecet kaki aku. Time aku bersukan indoor, melompat etc tak melecet tetapi kalau untuk jalan jadi sakit lak. Disebabkan sekarang sedang aktif membrisk walking jadinya aku terpaksa lah cari kasut sukan lagi.

Ini lah yang terbaru kali ni saiz 6 juga... dua kali pakai dua kali melecet kaki aku. Harap-harap cepatlah kaki aku menyesuaikan diri dengan kasut baru neh. Kalau tak, kayalah tokei syarikat handiplast. Manjang tepek kat kaki sebelum start berjalan.

BTW: Me and mekda did three rounds route luar titiwangsa last Sunday. Total in KM lebih kurang 6.9km. Ayoo..bila nak sampai 10km neh? :D

1 comments:

deidaa said...

Jd mek pink doh mu :p

Oi oi... aku bajet jah 2.3 tuh.
Tp aku rasa 2.5 psl kut dlm2 tu aku bajet 200 meter.

Aku rasa la :p

Post a Comment