Aku cuba masak tomyam putih hari ni. Aku rasa in term of healthy, tomyam putih lagi rendah calori dan lagi kurang minyak dan lagi sihat dari tomyam merah. Kenapa aku cakap camtu?
Aku tak perlu tumis lada mesin sekaligus mengurangkan penggunaan minyak. Aku juga tak perlu nak tumis bawang dengan minyak yang banyak. Minyak setengah sudu, tumis bawang lebih kurang terus masukkan air. Jadi, marilah kita mulakan dengan makan tomyam putih! :).
Tomyam merah nak kena letak kicap dan sebagainya, tomyam putih tak perlu.
BTW, aku timbang berat kat penimbang kat pejabat, penimbang tu telah diketahui menambah additional 2kg, jadinya aku timbang dapat 70kg. Patutkah aku tolak 2kg dan berpoyo menjadi 68kg? Sebab penimbang kat rumah aku dah weng weng, dua hari lepas aku timbang dapat 70kg, semalam aku timbang jadi 71kg..lebih haru aku naik dua tiga kali, dia punya jarum jadi 72-71-70 pula. Ciskek betul. Hahaha
Aku tak perlu tumis lada mesin sekaligus mengurangkan penggunaan minyak. Aku juga tak perlu nak tumis bawang dengan minyak yang banyak. Minyak setengah sudu, tumis bawang lebih kurang terus masukkan air. Jadi, marilah kita mulakan dengan makan tomyam putih! :).
Tomyam merah nak kena letak kicap dan sebagainya, tomyam putih tak perlu.
BTW, aku timbang berat kat penimbang kat pejabat, penimbang tu telah diketahui menambah additional 2kg, jadinya aku timbang dapat 70kg. Patutkah aku tolak 2kg dan berpoyo menjadi 68kg? Sebab penimbang kat rumah aku dah weng weng, dua hari lepas aku timbang dapat 70kg, semalam aku timbang jadi 71kg..lebih haru aku naik dua tiga kali, dia punya jarum jadi 72-71-70 pula. Ciskek betul. Hahaha
5 comments:
nak rasa tomyam cik ezza buat skali...
beres..takdop hal..hahah
so scaler kat kafor tadik kena tambah bape kg pulak?
Aku rasa semua scaller mcm menipu je ahahha!
itu la....dimana kah dapat kita mencari scale yg betul?
pemburu penimbang? :P
Sudah memburu tadikkkk...
bebila kena amik gambo.
Mggu dpn xramai ore sbb dkt ujung gaji doh,
blh snap gamba :))
Post a Comment