Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, May 25, 2009

Town Brisk Walking - Setiawangsa Ke Dato Keramat

Aku dengan mekda dengan jayanya berjalan kaki laju dari rumah (Setiawangsa) ke Pasar Datuk Keramat dan patah balik ke Setiawangsa pada hari Sabtu lepas. Ada la gambar-gambar tapi aku tak perasan baju aku terselak lak. Terpaksa lah aku mentidak postingkan gambar-gambar itu. Hahaha.

Jadinya jarak 3.5km sehala, pergi tu okeyla..idak la terasa apa-apa. Time balik tu rupanya mendaki bukit yo. Rasa macam boleh dapat seseksi bontot Jenifer Lopez la lepas nih. Haha. Total minus plus 7km. Siap balik boleh menyinggah di Pasar Tani Setiawangsa lagi.

Keluar lebih kurang jam 7.30pagi, sampai rumah sempat aku tengok Grey's Anatomy season 5 satu episod sebelum terkulai jam 10.30pagi. Penat ho..pasal mendaki bukit. Padahal jarak lebih kurang sama dengan jarak masa brisk walking kat tasik titiwangsa tiga rounds route luar tapi pendakian membuatkan lebih penat dari tu. Bangkit jam 12.45 tengahari, mandi...pehtu keluar tengok wayang night at the museum. Petangnya pergi pasar malam Setiawangsa dan basah kuyup berhujan. (Saje aku bagitau apa aku buat sampai petang, so idakla ada yang berfikiran selepas berbrisk walk 7km aku balik tidur sampai malam lak) kekeke.



Eh, muka aku lagi putih dari Mekda la..Wahahaha. Marah Mekda

3 comments:

aizam said...

rehat lebih dari berjalan ni apekejadah..hehehe

deidaa said...

Tp lengan aku lg putih dr lengan mu mokcik ezza.. wahahaha.

Eleh ckp manyak la plak mamat atas aku nih.
Cuba brisk walking together...
sape yg rehat lebih? wangahahaha!

Weh mu reg. dok agihh kl-marathon tuh?
Aku dok byr lg huhuhhhh.

ezza erisa said...

aizam.....moh kita jalan2..7km..tgk sapa yg mintak nak rehat? kekekekek :D

wakakakak kl marathon? selamat tinggal kl marathon :P

Post a Comment