Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Sunday, June 28, 2009

Bukit Jugra Yang Hampa

Event: Hiking (konon), Bukit Jugra Banting
Date: 27 June 2009


Tiada mekda didalam gambo pasal dia tukang snap gambo ni. Actually we do have group photos, but its in Whooz's canggih camera. Tunggu ajelah yo.

Actually, aku la yang hampa. Bukit Jugra nak hampa apa kan? I heard this hill from a few people and start googling looking for more information but I can only find light house, paragliding, light house, paragliding.

Walaupun instinct dah kurang menarik, sementelah beberapa orang menyakinkan kawasannya cantik, I decided to go there weekend ni. So bersama mekda (lagi-lagi mekda), Whooz and Emi, dua buah kereta, kitaorang bergerak awal pagi (idakla awal sangat) menuju ke sana. Jauh banting ni dari KL lama sangat perjalanan. Pergi 1 jam 30 minit (bersama dengan jalan-jalan lari tol).

Alhamdulillah (again thanks to googlemaps), tak sesat langsung masa pergi. Apa yang menyebabkan kami kecewa (aku dan mekda lebihnya) as Whooz and Emi is first timer, diaorang rileks je, ialah bukitnya tak tinggi. Aku tak sempat berpeluh dah sampai atas. Adoi. Just the view is quite nice. Itu pun view seketul je. Apa ada di atas? Hahaha, rumah api. rumah api. Rumah Api yang seketul. Oh, ada anjing...ada monyet. Disebabkan Whooz and Emi macam tak takut monyet, jadi aku pun berharap kat depa ajelah. Hahaha. Sudahnya, sebab frust..habis sampai ke Pantai Morib, Pantai Kelanang diredah.

Below are the photos that was taken using mekda's camera. Whooz punya kamera tataula bila nak uploadkan sekali pasal dia duk Balakong bukan duk sebelah rumah macam Mekda where I can just simply bring my thumb drive sambil umpan mekda dgn my cat si Ayu ke rumah dia. Hahahah.

Ini gambar untuk photoshot poster filem 'Kecewa Ku Di Jugra'


Ini pulak lompatan kecewa. Abihla motif hari ni semua kecewa aje. Wakakak.


Bergambar ajelah. Alang-alang dah sampai. Yang sure, tidak mahu datang lagi!



Dalam internet kata ado pemandangan laut. Lutut la laut..ini sungai la. Apa la kesedihan sungai dgn laut pun tak kenal. Kahkahkahkah.


Disebabkan kitaorang rasa betul-betul tak puas hati dengan trip ini makanya, on the spot terus reka plan untuk next week (walaupun kata next week aku ada hal lain)..makanya we plan to repeat FRIM Challenge udahlah. Penat juga rovel trail dengan jungle tracking tu. Kekeke.

4 comments:

gerbera said...

pegi frim?nak ikut .tapi next week x leh la pulak. sepupuku kawen

ezza erisa said...

ala kenduri mesti belah petang punya...meh le ikut pepagi dulu kuar2 peluh..petang baru gi org kawen..kekeke

deidaa said...

-garbera- mari kita beramai2 ke frim.
[ekekekk suke ati aku je, dah tak kenal sape2pon] :p
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Aku frust sggh dgn jugra nih..
xmencabar bg kita yg suka cabaran,
tp beh bg yg suke amik gambo pemandangan huhuhuuu.

fadillahxzahari said...

Salam..tpt sis gi ni memang xbest.xmencabar..ade LG 1 bukit jugra yg track nyer lebih mencabar Dr frim rasenyer.2.5km mendaki.berdekatan situ jugak.belakang masjid.masuk ikut pintu gerbang..try la..

Post a Comment