Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Tuesday, June 2, 2009

FRIM - Canopy Walkaway


Aku tak pernah termimpi in my adult life aku akan ada minat pada aktiviti fizikal. Kalau tanya aku tahun lepas, i will say thank..but I will pass it. The main reason sebab of course aku akan penat, dan tak larat. Al maklum bawak beban banyak dibadan kan. Tapi this year, aku orang lain yang berbeza sama sekali. Minat mencurah-curah pada aktiviti fizikal tuh. Kalau ada time machine, ezza tahun lepas pasti hairan, how ezza in 2009 boleh jadi begini. :) WILL POWER.

Aku seronok dengan aktiviti fizikal, and last Sunday..
mekda and I went to FRIM, Kepong. Mulanya nak brisk walk sahaja sebab taknaklah kebosanan asyik ke Tasik Titiwangsa je. Rupanya bila google disini ada Canopy Walkaway (ala, titian gantung tu). Nak naik titian ni just have to pay RM5.00 jer. Worth it la bukan jauh sangat dari rumah pun. Tapi nak sampai ke titian tu harus mendaki sedikit. Dalam 400meter. A bit challenge for us the beginner neh. Tapi we made it to the top! And we took long road instead of short road bila turun dari titian tuh. Seronok hoo.. Lumba lari daki bukit macam biasa aku tewas. THe obvious reason because mekda is 50kg and I am 66kg. I am carrying with me additional 16kg :)

Gambar-gambar nostalgia..chewah nostalgia konon. Baju memula kering, lepas tu basah peluh..kering balik semasa tunggu turn naik canopy walk lepas tu basah balik..ending kering balik..hahaha.


Di muka entrance FRIM, masa beratus nak tunggu bayar tiket masuk.

Anak tangga didaki untuk sampai ke air terjun.


Kat air terjun selepas mendaki anak tangga only to find out that waterfall very the small la.

Rover trail semasa nak mendaki naik. 900meter hiking to reach jungle tracking.

Semasa jungle tracking 400Meter to canopy walkaway
Tunggu turn nak naik canopy walk away aka titian canopy. Ramai budak-budak sekolah. Al maklum hari ahad la katakan.

Muka nervous separuh titian kat platform. Best ho..titian canopy.

Platform terakhir kat canopy walk. Aisey, aku tidur?

Tiket membuktikan aku memang naik canopy walkaway. :)

1 comments:

deidaa said...

Hrp2 mu akan sentiasa tewas lumba larik dgn aku...
ngeheheh LARIKKKKKK!

Post a Comment