Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, July 27, 2009

Shape Night Run - The Event

Event: Shape Night Run, Putrajaya
Date: 25 July 2009
Attendance: Myself, Deida, Mezza Gerbera dan 4000 orang yang lain.

Ini gambar yang dipadamkan tu, Gerb minta di anonymous kan. :)

Aku baru sampai dari kampung jam 5.20petang hari Sabtu tu. Tak sempat berehat panjang pun. Ada la dalam 30 minit je kot tolak makan dan refresh myself. Pukul 6.30petang lebih kurang, bergerak ke Putrajaya.

On the way si Mezza sms. Cis semek ini baru membangunkan diri dari tidur petang le pulak. Hahaha. Sampai di Putrajaya, agak pening sedikit la pasal signboard ada besar siput sedut sahaja. Dan event rasanya macam tidak organise.

Sampai di Precint 2? Or 7? (ala mana-mana je lah pasal sebelah menyebelah je pun), park kat situ. Did I mention that saiz L baju tu bau Lipas? Hahaha.

Ikut kupon, perlu register jam 7.30 malam, tapi tak ada kot? Sampai sudah aku tak jumpa tempat nak register. Kupon 1901 untuk makan hotdog pun berpusing kitaorang cari tempat. Hahaha. Lain kali tulis 'free hotdog HERE' Besar sikit kain rentang. Ahaks!

Gambar macam blur-blur skit pasal malam. Masa ni aku tak reti set up mode malam tanpa perlu hold still lagi handphone aku tuh.

Dan aku tak cam mana satu organiser sebab organiser pun tak ada pakai baju tulis word Organiser. Jadi aku dan Mekda macam ayam takde kepala. Ke depan ke belakang cari apa pun tak tahu. Hahaha

Sebelum event.



Selepas event. Lepak-lepak tengok hadiah.

Lepas ambil hotdog, makan-makan...Mezza sampai. Lepak-lepak berkenalan etc...(sempoi gerb ni...mcm member lama yang terpisah je..takde segan ke pendiam ke apa ke...best best)...datang la macam organiser suruh kitaorang masuk kandang pelepasan. Lepak-lepak dalam kandang pelepasan...pukul 8.30malam dilepaskan. Mula-mula sesak takleh lari. Lama-lama leh lari. Aku terasa trek tu panjang lak. Hahaha. Padahal kat titiwangsa lari kadar jarak yang sama. (Oh, aku penat drive 500km kot?)

Jadinya aku ditinggalkan oleh Mezza dan Deida. Takpelah. nak buat camne. Aku rasa pancit. Hahahah. Lepas sampai di garisan penamat. Diaorang beratur ambil goodies bag (yes the goodies bag yang mempersonakan itu). Aku pergi ambil air. Selesai ambil goodie bag, kitaorang lepak tengok isi kandungan beg. Banyak gak yang best. Kondom pun ado. Wahaha. Selepas lepak-lepak mencari mangsa untuk snapkan gambar group photo. Dapat group photo lepak-lepak lagi sampai lebam.

Lastly si Mezza nak chow gi beratus ambik hotdog, aku dan deida balik KL. Sempat lepak kedai makan dulu. Oh Mezza pun complaint baju dia bau lipas.

8 comments:

gerbera said...

Ezza,
Kalo ko x gelapkan gambar tu pun, mmg dah sah x nmpk aku.just nmpk gigi je.Tecik ati...Haha..Sape suruh x bwk kamera.
Aku x beratur pun amik hotdog.Nasib baik tak bertindak seperti orang kebulur dan beratur panjang2.
Anyway,it was fun meeting you guys. Len kali bleh aku foloooooo

Ms AiReEn MoHd said...

WEH APSAL AKU KOMEN TAK LEPAS NEH...HUHUHUH

weh best nyer kowang pg buang lemak sedangkan aku tambah lemakkan..ajak la aku lak ezza weh..aku duk jauh la plak kat sah alam neh...

jap apsal gambo si meeza nak cover tuh...ala ko meeza poyo lak kan..aku nyer blog ade selmabak gambo die hah...

ezza kang ko ajak aku gak join korang ehh nak gak itut

MeL said...

sonoknye! klu ada event cmni lg harus join :)

ezza erisa said...

mezza,
harapkan camera handphone memang la mutu tak memberangsangkan..hahaha takpe takpe..nanti kalu jumpa lg kita repeat group photo waktu siang..ahaks!

eryn,
ko lagi syok gi bercuti berbulan madu bagai...hhohohoho... oo ko duk shah alam ke...duk shah alam kalu...boleh geng mezza la gi jog kat kemuning. ahaks. meeza buat special request tu...suh cover gambo dia..kang kalu tak polo dia amuk satu puchong lak..hahah

okey..moh gi hiking gabai weekend ni nak? hehe

MeL aka Becky,
ada lagi bulan 8 ke bulan berapa tah..10km la tapinya. Aku pun nak training lebih lagi ni...5km pun pancit...apatah lagi 10km..ahah

mohazam said...

ish3... susah nak semayang kalu event camni....

Ms AiReEn MoHd said...

sg gabai kat ulu langat yg jauh bapak tu ker babe...nak hiking dr mane lak...ade ke org naknagkat aku kang kot terpingsan kang...kang korang humban lak aku kat sungaigabai tu kang

deidaa said...

Aku rasa titiwangsa tu xsmpai 2.5km pon 1round tu.
Kan aku kata.. bajet dlm 2.1-2.3km km je cuma aku mandai2 buat 2.5km kekekeke.

Hoo mu blur kan gambo mezza,
xpe ah kalu gitu aku mls nak blur kan gambo dia kat blog aku buleh?
Psl geng2 mu xde masuk blog aku pon,
maka mereka xkan kenal? wahhahaha!

Cik Adek Manes said...

arghhh ! bestnye belari-larian..
*envy*

Post a Comment