Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Thursday, July 2, 2009

Weight Loss Journey - Hallmark Channel

Aku saje-saje ngengada hantar cerita aku kat hallmark channel. Kan ada yang dia suruh cerita weight loss journey tu. Aku tau la aku punya weight loss tak impresive macam orang lain. Mesti ada orang lain yang loss berpuluh-puluh kilogram kan?. Apalah sangat loss 20kg. Memangla aku harap my story diangkat dan aku dapat USD1000. Tapi idakla teman berharap benor. Aku berusaha nak hapuskan lemak degil pun bukan sebab nak menang apa-apa hadiah. I just want to reclaim my life.

Pengadilan dibuat dari 3 segi, gambar before and after. Cerita. Satu lagi aku lupa. Duration kot. Segan pula nak share cerita yang aku tulis tu. Aku share gambar before and after cukuplah kan. (After tu as at 15 Jun 2009 je pun). Kalu aku menang, baru aku share the story. Pasal story tu macam ada feeling feeling jiwang karat sikit. Hahah. Psstt: saje aku up entry ni lepas tarikh tutup peraduan, supaya orang lain tak ingat nak hantar so peluang aku besar sikit nak menang. Hahaha. In my dream la kalu menang. :P

So these are the photos that was submitted to Hallmark Channel. Officemate aku saje nak jaga pundi aku, dia kata, sejak aku loss a few kg ni..aku nampak muda sikit. Hahaha.

BEFORE:


AFTER:
Posted by Picasa

6 comments:

kAkYaNg said...

wah dasat..... hallmark lah pulok!

cik adek manes said...

wehh, ezza..
ko anto yeks..?? wahahaha.. !
haku pOn ritue ingt nak gaks try submit..
tpi tang nak ngarang ayat siyes nie haku ade sket malas.. wakakaka.. ! klu ayat merepek serah je kt haku.. anytime..

nie nnti klu menang jgn lupe celeb sesama yeks.. go, go, go.. ezza.. ! haku sukung ko.. !

mmg siyes ko nampak mude rumaja skang nie weyhh.. caya lah.. ! tang paha kocik je.. jeles den.. !

liza said...

bloghopping ni. waa..target kita sama la : 53kg! kita sama tinggi. tapi u dah turun banyak kg. i started at 62.3kg. baru turun 3kg je. sikit kan? 2 bulan lebih tu 3kg je...down2.

Mia-Ina said...

salam wat ezza...mia singgah di sini

mengikuti TBL blog nye pertandingan.


haha..tgk je la kwn2 msk..;gpun dh normal berat

pepun..mudah2an dpt kongsi tips diet ek..hehe

Mia-Ina said...

cantik & berubah ..nampak sgt..kena usaha g ni ezza..hehe..

ezza erisa said...

kakyang,
hahaha. itulah..saje saje..entry kan percuma ajo..haha

cikadekmanis,
hahaha ilusi jelah peha nampak kecik..kalu tgk live telecast, ada besau batang pinang lagi aku rasa...

liza, peh...dah ke depan dari ku tuh..takpe takpe..usaha escalator kejayaan. ahaks

mia,
thank you..bestnye berat dah normal...:D

Post a Comment