Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Tuesday, August 4, 2009

Hiking: Sungai Gabai, Hulu Langat

Venue: Sungai Gabai
Date: 1 August 2009 (ala ari demo tuhhh)
Attendance: Huzz, Baizura, Hafiz, Amy and Myself. Mekda di wakili oleh beg nya yang aku pinjam. :)

Group photo.

Janji dengan Huzz pukul 9 di Gabai pasal nak mencari Jeram Perlus. Tapi si Hafiz dengan enak beradu lagi jam 8 pagi. Sungguh aku pantang skit bab bab tak leh ikut promise timing neh. Terasa malu dengan Huzz apabila jam 9.30 baru aku sampai Gabai. Sorry Huzz, next time harap-harap tak jadi lagi menda macam ni. Decided nak cari Jeram Perlus. Huzz jadi ketua konvoi.

Sampai di satu kawasan, sudah jalan mati. Nak patah balik sikit punya seksa pasal jalan sangatlah narrow. Akhirnya terjumpa orang mana tah tepi jalan. Tanya dan tanya, katanya orang asli dah takde. Kalau nak upah dia RM250 per trip. Hoh, aku baca kat internet kata upah orang asli RM30 jer seorang. Takperlah, sekian terima kasih.

Akhirnya ke Gabai sahaja. Orang pun tak ramai sangat lagi. Selepas naik tangga dan tangga, si Hafiz pun tak tahu jalan sudah.Idakla rasa mencabar mana pun. Hahahah. Agak kecewa la sebenarnya dengan siri hiking ini. Tapi tu la..pasal memula memang nak tuju Jeram Perlus tapi pasal dah tengahari dan belum jumpa jalan, decided we will come again la to find kampung orang asli tuh.

Ratu buka kasut..ada la 5-6kali aku buka pakai kasut setiap kali seberang sungai.


Usaha mengeluarkan duri.

Sewaktu seberang sungai tangan si Amy sudah terkena duri. Jadinya aktiviti mengubati tangan Amy dilakukan oleh Dr Huziana M.D tak bertauliah disitu dibantu oleh Dr Baizura. Hahaha.

Jalan dan jalan jumpa tempat yang sangat cantik. Berhenti untuk memasing ambil gambar. Kemudian, turun semula ke bawah. Lepak makan bekal yang dibawa.

Sedang sibuk membuka bekal.

Huzz bawak bihun goreng, sedap amat sih. Boleh buat menantu neh. Aku bawak kopok lekor goreng je dengan ayam bbq. Sedap gak rasanya. Hahaha. Selepas makan, edisi main-main air. Lepas main air...turun...

Lepas turun, huzz dan geng beli aiskrim..aku takleh makan aiskrim weh. Dengki dengki. Hahaha. Lepas tu pergi singgah rendam kaki di kolam air panas lak. Kemudian balik rumah masing masing.

Malamnya aku ada gathering kcarlife, jadi aku nak recaj tenaga dengan tidur seketika. :)

Overall, gabai tak best untuk trekking (or sebab tak tahu jalan), we are looking for people who has been to Jeram Perlus so that we can get the guidance how to enter Perkampungan Orang Asli. Kalau ada, bagi tau sama aku ya! Thanks!

PS: Huzz, minggu ni ke mana kite? :)

4 comments:

Mia-Ina said...

wah..jalan2...bestnya..

whooz said...

ayam bbq ko sedap..buleh buat menantu jugak nih..hahahhha

minggu ni kalau ada xtvt, attendance merosot rasanya sebab baizura keje, amy pulak ada hal dgn kawan-kawan..aku je yg free..

deidaa said...

Aktiviti ni jd xbest psl aku xgi wahahah!

Mey Mey said...

gambar sgt cantik..
Pakai kamera baru ker..
hehiks...

Post a Comment