Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Saturday, August 29, 2009

Saya Suka Minuman Yogurt


Aku nak mengelak dari update berapa berat terkini aku. Jadi jangan tanya aku sekarang berapa banyak aku dah hilang sepanjang ramadan. The progress is looking good. Aku happy. Tapi aku malas nak timbang banyak kali. Jadi aku nak timbang apabila aku datang KL selepas raya nanti. Hohohoh.

Ada aku bersenam sepanjang ramadan? Hehehehehe. Tak ada langsung. Kekadang datang time meraban je aku lompat bintang. Itu pun RAREEEEEE. Apa lagi? Aku banyakkan jalan kaki sahaja. Not sure berapa ribu langkah lah tapinye. Minum air, ha yang ni memang aku make sure mendapat 2liter air semalaman (walaupun membuatkan aku terjaga tengah malam sebab nak ke jamban).

Dan aku perasan apabila aku tak minum yogurt atau makan mangga, constipated berlaku. Walaupun aku minum air berliter-liter sehari. Dibulan puasa ni aku kurang bernafsu la nak minum yogurt. Tapi disebabkan sudah berlaku sekali ini constipated, maka aku terpaksa la beli yogurt macam yang selalu aku buat sebelum bulan puasa. Yogurt drink pilihan aku ialah Nestle Bliss perisa mangga. Xtually aku memang suka minuman yogurt mangga ni tapinya bulan puasa aku macam malas nak telan.

Nestle, sila jadikan aku duta yogurt kau. Hahaha. Itu sahaja.

Gambar dibawah ni khas untuk
Huzz, aku buat (read: beli kat Pasar Keramat) creampuff....sedap neh...kekekek.

3 comments:

Mia-Ina said...

sedapnya creampuff..camne wat tue?

deidaa said...

Kalu la aku xintroduce mu creampuff ni,
agaknya smpai koma pon mu tatau psl menda alah ni kan? Wakakak!

whooz said...

wawawawaawa creampuffff..haihh minggu ni x buat, telur habis, malas nak keluar pegi kedai:P

Post a Comment