Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, October 5, 2009

Bercerita Tentang Penyakit Masa Kegemukan

Masa aku obesiti dulu, (not that I am proud about it. The only thing that I can proud with the fact that I am obese is I am able to loose a quite a big number from that stage. And it end there) aku ada satu masalah yang aku tak sedar sampailah aku dah jadi normal.

Apakah masalah itu? Masalah orang perempuan. Ya kawan baik perempuan yang datang sebulan sekali melawat kita tu. Our best moment of the month (best moment ke? hahah dengan perut cramp....sakit pala etc tu kan?).

Apa masalah aku dengan kawan kita yang satu itu? (I hope by now you girl dah tau apa aku maksudkan...kalau tak juga..period weh period..aku lempang kang tak faham-fahamlak)...ahahahah

Masa aku gemok peringkat obese tu, period aku tak menentu. Ada satu stage yang sangat menakutkan which 3 bulan dia tak datang melawat. Bulan ke empat dia datang dalam kadar yang sangat sedikit sampai aku sendiri walaupun dah 27-28tahun hidup (that time la) macam was was nak kata tu kawan kita ke bukan...

Apabila aku berjaya kurangkan sedikit demi sedikit lemak dalam badan aku, my best buddy tu pun kembali. Tapi masih agak kurang normal. Aku perasan dia jadi super normal apabila aku dah kurang dari 75kg. Sekarang memang datang tepat pada masa yang dijangka dah. Alhamdulillah. Kiranya penyebab utama kenapa kawan aku jarang jenguk aku ialah sebab aku gemok. Ada tak orang lain kena cam aku?

Aku seram gak sebenarnya bila dia jarang-jarang datang...pasal of course there is something wrong with my body la kan..takkan tiba-tiba dia stop datang. Bukan macam orang leh merajuk-rajuk bagai. :D


1 comments:

Ms AiReEn MoHd said...

haah aku ade mcm tu dulu mase aku gemuk melampau kat mmu ..skang ni okies...walaupun aku gemuk..maksudaku sebelum aku kawin..lepas kawin huru hara balik period aku tuh...aku tanye doktor pasla perubahan hormon...peh tu plak aku ni bab exercise pemaleh bagai nak mampus..aku minum la jusmate..sekali tak period 2 bulan..amat menakutkan okeis...nak kate peknen tak plak..lepas dtg plak..ni da okies plak..ishkkk nakutkan ekk..aku pun takut gitu mase lum kawin dulu...ape pasal die tak mari jenguk kat pentis aku...

Post a Comment