Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Friday, October 23, 2009

Revisiting Broga

Event: Hiking
Venue: Broga Hill, Semenyih
Date: 17 October 2009
Attendance: Whooz, Amy, Miza, Deida and myself.

Group photo: Left - Amy, Whooz, Deida, kat ateh Miza & Ezza.

Lama sungguh tak update. Entahlah macam takdop mood sejak berat aku statik 61kg tak turun-turun. (Memang patutpun pasal aku tak disiplin sangat lately). Jogging pun ngelat. Lari satu pusingan, 2 pusingan kedek-kedek jalan sambil main handphone la, sambil sengih kerang busuk la dan pelbagai anasir lain. Hahaha. Aku nak celen miza nya celen pun rasa malas. Hahaha. Apa tah strategi aku nak buat neh.

Aku ada 6kg lagi tuk turun ke berat asal matlamat aku. Tu yang agak ngelat tu agaknya pasal dah dekat. Hampeh la ezza. Dari 80kg boleh lak semangat, dah sikit-skit neh jadi malas lak. Tapi yang pasti aku masih disiplin meminum air 3liter sehari dan sit up. (Tapi perut tak slim-slim down gak..aku sedut lemak kang!) Wahahah.

Okey, ni nak tunjuk gambar gi Broga. Ala dulu dah pergi. Ni pergi lagi. Best apa Broga. Cantik. Kalau orang ajak pergi lagi pun, aku sanggup je. Pergi dengan Huzz, Amy, Deida dan Miza. (Ahli group biasa lah neh). Hahaha.

Miza sangat laju naik, sampai kesian terpaksa menunggu geng-geng feeling model hampir sejam (or maybe more) nak sampai. Asal jumpa batu je berenti ambil gambar. Asal batu je berenti.

Okey, enough said, enjoy the photos. Kredit goes to Whooz (paling banyak photos), Deida and Miza.








More photos at my facebook album

1 comments:

whooz said...

gambar yg aku angkat 2 tangan tu, macam berdialog "jangan tembak, saya menyerah"!

Post a Comment