Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Tuesday, December 29, 2009

Bagi Nasihat Bukan Penjual Ubat

Okay, aku sekarang tengah coach beberapa orang tentang losing weight secara tak makan ubat. 5 to be exact. 3 aku dah coach dari sebulan lepas. Ada antara mereka dah turun 2-3kg. Aku sangat gembira. 2 lagi baru je nak bermula. Aku harap depa sukses. Aku dah cakap kan, blog ini untuk menaikkan semangat orang nak kurus secara tak makan ubat. Pilihan pemakanan dan senaman je.

Jadi aku agak tidak seronok apabila 2-3orang lain yang aku tak coach tiba-tiba buka cerita kata aku ada hidden agenda. 'Dua tiga minggu lepas aku berbaik-baik dengan orang yang aku tolong guide kan neh, aku nak jual ubat kurus.'. Kekawan yang aku upkan semangat pun aku dah siap-siap cakap, aku tak jual apa-apa, aku tak minta apa-apa pun in return. Aku bagi nasihat yang mana aku tau je. Ada yang aku taktahu, tak de la aku cakap. Sebab aku tau susah nak stick dengan tekad semata-mata, we need someone or something to push and motivate us. Dan kalau aku boleh jadi someone yang tolong push people to lose weight, alhamdulillah. Aku bukan nak jadi trainer macam jillian dengan bob the biggest loser ke apa ke. Aku cuma bagi info apa yang aku tau.

Kot asyik dengki dengan orang je, bila nak maju? Baik la yang mulut dan jari-jari banyak insuran tu, mulakan pakai tracksuit pergi jogging 2-3pusingan. Huhuh. Ada juga faedah kepada tubuh badan sendiri. Ada yang kata aku berlagak la apa lah, yea.. aku berlagak ke? Aku bangga dengan usaha aku sendiri je. Yang mengata tu pun kalau dah berjaya nanti of course ada feeling bangga gak. Usaha yang berbaloi tentulah bangga. Tapi berlagak tidak sama dengan bangga. Ke sama? Entahlah. Malas nak fikir. Yang kenal aku je faham aku camner. Yang tak kenal tu, mehla kenal-kenal dengan aku dulu before tembak aku berlagak ke apa ke. Hehehe.

PS: Takde la aku sedih ke apa. Saje je up entry pasal dah lama takde entry. Hihih.


3 comments:

Ugly duckling said...

Kalau aku, aku kata ja "woi peah, org nak tolong bagi info pun dah cukup baguih taw. kang aku charge kang" Bukti dah ada depan mata lagi mau doubt. Cabai ja mulut dia. Ataupun toksah bagitau apa apa dah kat dia. Biaq dia gemuk sorang2 or worse, yo yo.

gerbera said...

Ramai je orang yang kurus without ubat2 diet ni. Pergi slimming centre pun diaorang suruh jaga makan n exercise jugak.

Yang cakap banyak tu dengki la tu. Dengki sebab orang jadikan ko sumber inspirasi.

whooz said...

diorang cakap-cakap sebab ko sukses. so ok la kan :D . dlm erti kata lain, JELES

hahahahha

Post a Comment