Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Tuesday, December 22, 2009

Broga: Third Time Is Not Charming

Date: 5 Dec 09
Venue: Broga Hill, Semenyih
Attendance: Whooz, Miza and Ezza


From left: Ezza, Huz and Miza. Gemuk lak nampak. Eh realiti la kiah oi.. Kalu kurus, mestilah weight bawah 60..hohoho

Dah lama dah neh. Cuma malas nak update. Pergi lagi ke Broga. Kali ni konon nak tengok sunlight eh sunrise. Sanggup bersubuh di surau depan Petronas Semenyih tuh. Tapi sebaik selesai sembahyang, hujan rintik-rintik pun mula turun. Decided gak nak pergi kat kawasan parking kelapa sawit tuh. Lepas park kereta, masuk kereta Whooz, sembang-sembang bertiga sambil makan. Rasa dalam tahun ni, ini antara yang pertama nya makan sarapan jam 6.00 pagi. (SAHUR JANGAN KIRA LA).

Miza cakap dia takmo naik kalu hujan pasal dia tengah selsema. Tunggu tunggu dan makan makan, 6.30 hujan berhenti completely nya. Alhamdulillah. Mula mendaki. Huzz tunjuk lampu LEDnya yang best, aku tunjuk lampu dynamo ku yang tak pakai bateri. (Arwah Fadli bagi huhuhu). Macam biasa, aku kalau menunjuk, akan ada balasan serta merta. Ya, lampu dynamo tu tak terang pun. :P Terpaksa la aku ngendeng lampu suluh si Whooz. Dia bawak dua. Kejab je pakai lampu pasal dah hampir cerah.

Pancit lak aku this time. Masa ni lah aku rindu kat Amy. Pasal Amy jalan slow. Aku suka polo belakang dia. Aku try catch up Miza, tapi minah tu laju betul. Aku yang tak pernah rasa nak muntah dan pening manjat-manjat neh terasa serba serbi. Hhihihi. Akhirnya sampai gak kat atas. Tapi tak guna kejar sunrise, pasal ada awan lindung matahari. Kul 7.30 pun matahari masih segan-silu untuk menunjukkan cahayanya.

Makan-makan, sembang-sembang..jiwang-jiwang. Kemudian turunlah apa lagik. Gambar versi terlambat. Tak banyak gmbar pun pasal dah biasa pergi. Group photo tu harus lah.


Miza tengah menjampi supaya matahari keluar. Hahaha.

2 comments:

gerbera said...

Tengok gambar ni rasa nak pegi lagi. Tak puas dengan kecantikan Broga

Aku berazam nak kurus macam Huzz. Bilakah?Mari

whooz said...

lambatnye update, nasib baik aku tak sempat pergi buat kali ke-4 lagi :P. harus pergi lagi weh..

miza, kurus mendenye, pakai baju besar, x nampak aaaa lemak2 terlindung :P

Post a Comment