Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, January 4, 2010

Baju Kebaya Songket

Baju unggu depan tu yang aku maksudkan.

Baju ni aku tengok kat Jalan Tar time bulan pose hari tu. Mekda yang snap gambar. Time pergi Jalan Tar last week, usha-usha ada lak yang belum siap. Bisik2 dengan pekerja kedai tu, dia rendahkan harga kepada tahap hampir pitam kami mendengarnya. Wazi pun bekenan, dia sambar kaler hitam. Aku kaler hijau. Hijau dia sangat memberangsangkan. Memula aku dah ambil kaler tanah, tapi time keluar nampak kat patung, kaler hijau. Disebabkan dah takde stok, elok aku mintak dia buang dari patung tu, pasal aku nak. Hehehe.

Jadi, aku nak baju hijau aku jadi cam kat gambar atas tu. Kebaya cekak musang. Songket sesuai la jadi baju kebaya pasal kain dia keras, potongan tak lari. Tapi biasa la, kebaya cik ezza tak menjadi macam patung tu pakai la. Nampak excess baggage yang banyak lak kang! Kekeke.

3 comments:

deidaa said...

Bilakala pulok aku snap gamba nih?
Ilang ingatan!

pergh bila mu nak pakai kebaya nih?
Time mekno kawen kah?
Kalu gitu, sempat lg mu turun sebarang 5 6kg nih :D
(coti skolah bln 3 weh.. aku terjupe meknor kat opeh dia smlm! Aku ajok jupe.. haram dok bls sms...
last2 terserempak jah psl imegresen tu 1blok dgn opis meknor huhhh)

ezza erisa said...

bulan pose hari tu. time kita menggila berbuka pose dalam kete semata-mata nak kejar jalan tar. :P

confirm doh ke tarikh tu? kena book ticket bagai la neh kiranye... tapi meknor takde kuarkan invitation lagi. sekali dia takmboh jemput kite pasal announce doh nak gi hijack mejlis dia. kekek.

deidaa said...

Coti skolah di kelate 19-20/3.
Aku cek doh tix bln lps.. tix date tu mahal weh huhu.
Tu aku oyat, suh mekno bg tarikh cpt sbb lambat2.. tix lg mahal.

Hua3 meknor takot nok bg kad jemputan.. sbb takot kito lg glamer dr dio kot :))

Post a Comment