Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, May 3, 2010

30 days Shred

Aku berazam nak start 30days shred mulai pagi esok. Kalau aku tak berjaya buat waktu pagi, petang le kot. Harap-harap lepas subuh je aku leh pujuk mata dan badan aku dari kekal bergolek-golek di atas katil kepada buka laptop usha dan follow itu awek Jillian Michael melompat. 20mins per sessi not too bad. Apatah lagi, kesan peluh shred tu aku rasa sama macam aku berlari jogging 1jam. Pandaila dia reka step. Heh. Bertahan sampai sebulan turun 5pounds pun dah cukup bagus.

Dem... I is leka and leka and leka. Stamina macam dah kurang, aku rasa dah macam lemau. Dulu 2 pusingan titiwangsa aku boleh lari non stop, sekarang 1 pusingan pun berhenti 2 kali. Maluuuuuuuuu.

12 comments:

whooz said...

macam mana weh? nak buat jugak..

ezza erisa said...

ko nak ke? aku ada video dia... kalu nak nnt aku copy dalam cd je bagi kat ko.. huhuh. nak send tru email memang tak dapat la.. dia besar..

gerbera said...

cik, nak jugak

kAkYaNg said...

weh... aku pun br start...
arini 2nd day...
marilah kiter bersame2...!

Cik Adek Manes said...

chaiyokk.. ! chaiyokk.. !

noordiana_nasir said...

hi ezza,i pembaca blog baru anda,wah ur blog really inpisiring..good sharing,congratulations! :) i just started diet ni...yup chaiyokk3x

whooz said...

nak2, nnt copy utk aku eh..tq

ezza erisa said...

huz and meeza,
nnt hari treasure hunt kang aku bagi... selamat mengshred..

kakyang, tu la tu.... 20mins yang menyiksakan.

cik adek manis. ko mesti dah habis level 3 dah pun kan? demmm.. dengki

noordiana, good luck on your diet. never ever give up! usaha escalator kejayaan

Diana MDP said...

tqvm fr ur support ezza, yup usaha escalator kejayaan.setuju...nati i will join tbl season 2 kak kaseh tu,hari ni pun do work out 2 jam kat gym till pening2,i wonder how u can do out door xtvt and hiking tu..i dlm air cond pun,fening2,ahaks

Cik Adek Manes said...

ezza, for starter nie ko try ah wat 10 days for each level..

10 days - Level 1
10 days - Level 2
10 days - Level 3

style haku camtue ah.. pastuh bile body dh adapt, ko combine 2 level laks p/day.. konpem body akan cepat menjadi ripped + arms ko betambah strong.. then jgn lupe train abs hari²..

ezza erisa said...

diana, wah pergi gym. lagi syok.. ada trainer dan alatan semua. masuk tbl eh. tbl tu jgn berharap sgt, yang penting kita kena push diri kita. syok wooo bila kita tengok kat scale...nombor tu makin turun :)

ein, tu la tu... each level for 10days. tapi aku selalu main level 1 je. Hahaha gile aku takut tgk level 3. apapun kali ni aku nekad. hahaha. ko camne perkembangan skrg? bila mo gi jogging sesama neh? ngeeee

Cik Adek Manes said...

nape nak takot maen smpai level 3..??

tpi dlm bebyk level, level 2 ah haku plg nyampah skali.. klu nak compared level 2 ngan 3, level 2 lgi hazab.. takpe, ko slowly je start leks..

haku nye pekembangan eks..?? maken mengembang kots sbb since 3 months nie idop adalah sangat bz.. tiap² hari haku abes keja mlm, pastuh makan tunggang-langgang, skang barula nak insap² sme..

berat pon maen turon naek je.. cuma paling haku risau part muscle yg baru nak jdi dulu dah start melembik balek.. lower body dah buruk gyler, nie la pon probs haku smpai ke sudah..

joging tade hal.. jum lah.. bile tue..?? haha.. !

Post a Comment