Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Wednesday, July 21, 2010

SWOT Analysis

Malam tadi aku gayut dengan En Anon (takmo lah reveal nama..kehkehkeh). Dia cakap sedang buat SWOT analysis untuk projectnya. Aku ingat dia cakap mende lain. Lupa term SWOT neh, punyalah lama tak buat pakai kan? Harus lepas neh kalau orang citer SDLC pun aku tanya balik amende SDLC tuh.. Hahaha jadi hari ini aku nak SWOT analysis diri aku lak.

Strenghs: Kuat pasal leh angkat dan  tukar botol air 7 gelen kat office sesorang hohoh, Peramah. Senang bergaul, Baik (poyo lak ngaku baik), alert dengan isu semasa (kekuatan ke neh), Sopan, Dah pandai bersabar

Weaknesses: Tak kurus, Kekadang emo, Suka cakap banyak, Tak kaya, Tak berapa pandai masak.

Opportunities: Nak gi belajar buat coklat dengan cik huzz, Boleh kot nak try try make over diri dan penampilan, Belajar make up dengan michelle phan kat youtube. :P

Threats: Ramai awek lagi cun dan muda. Eeee kalau la aku boleh muda balik. Kegemukan (deng.. aku sangat takut dengan threat yang satu ini)

Sebenarnya aku tak tahu nak update apa dan aku taknak biarkan blog neh bersarang labah-labah jer.. Hehehe. 

2 comments:

gerbera said...

Aku baru tukar style rambut. Ada fringe. Ramai cakap nmpk lain. Tapi ada sorang ckp macam org zaman dulu. Duh..tapi aku suka

ezza erisa said...

gambiran please... :P. up kat facebook. kehkehkeh

Post a Comment