Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Thursday, August 5, 2010

Lari-Lari Aku Berlari

Kalau dah tak gedempol, tak semestinya tak kembali gedempol. 'Jangan selesa sangat'. Someone told me that. Aku dapat lari 5km yesterday dengan sekali stop je walaupun dah dekat seminggu tak gi berlari. Yeay. Selow la tapinya. Apa yang aku yeay kan? Sebab aku berupaya lari lagi. Ingat dah berat bontot dah. Hahaha.

Setiap kali aku rasa nak berhentikan kaki aku dan mula berjalan, I keep telling myself this 'let torture the heart for another 20minutes'. Lari lari lari..rasa tak larat, aku bisik lagi 'come on... just for another 10minutes and we can rest'. Berkesan siot. Senang je rupanya nak motivate diri time tengah berlari. Sedar tak sedar, jam sudah 6.30petang. ;) 

Dah dua tiga hari aku bangun pagi rasa letih, tapi  hari ini aku rasa sangat fresh sebab jogging semalam. Ezza suka. :)

2 comments:

gerbera said...

Haa betul, kdg2 kite kena paksa diri sendiri. Aku selalu set target point. So larat ke tak mesti sampai kat target point.

Orang mcm kita yang senang nak gemok tapi susah nak mati nak kurangkan berat mmg kena paksa diri

whooz said...

yeayyyyy!

Post a Comment