Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, November 29, 2010

Jam Tangan

Aku dah lama nak potong tali jam aku sejak dah kurang lemak sebab tangan jadi mengecut sedikit. Tapi sehari berganti hari, sampai rosak jam tu, sampai sudah tak potong-potong. Longgar camtu la aku pakai. 

Belilah aku jam tangan baru, Oleh kerana jam tangan baru neh, tali dia tak sesuai pakai kalu longgar, aku kena potong jugak la hendak tak hendak. Potonglah aku tali tu semalam. Wah, bila balik rumah, terpandang pula jam tangan lama. (Goodbye sayang, you have been a good watch, sayang woo pasal hadiah dari office pada tahun bukan lompat semperna besday guwe yang jarang sekali menunjukkan dirinya itu)

Bila ukur, agak jauh gak la beza. Siap jam tangan ukuran baru leh masuk dalam ukuran lama. :)


2 comments:

masreen said...

Ezza, tu la kan. bila dah kurus kena potong jam. Aku dah potong aku punya. Tapi gembira.

Nak beli jam baru yg feminine sket sebab wrist dah muat. Tapi bila ek..

gerbera said...

Masa aku overweight aku suka pakai jam besar2. Sebab kalo pakai jam yang comel nanti macam nampak tangan je, jam tenggelam.

Bila dah kecik sket ni, aku try pakai jam tu ( dah lama rosak), Makkk aiihh!!beso pulak jam tu .tangan aku lak nampak halus.

(eceh..statement memuji diri sendiri)

Post a Comment