Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Thursday, March 17, 2011

Hari Ke Empat Without Chicken

Ayam adalah kesayangan aku. Gile la, aku tak pernah berjauhan dengan ayam. Tapi this week macam nekad skit, nak jauhkan diri seketika selama lima hari. (Minggu neh je lah). 

Bila aku kata aku tak makan ayam, ini termasuklah semua jenis siput dan seafood (kecuali ikan). So aku makan ikan je dengan sayur dan buah. 

Hari ke empat tanpa ayam and in low calories intake.. Ini hari adalah dugaan terhebat. Teh ais kelihatan di sana sini, kawan semeja makan ayam dengan nampak sangat sedap. Now saya rasa pening. Badan saya rasa sakit dari pagi tadi. (Drama sungguh la). Adakah sebab saya makan low calories ataupun sebab saya tak biasa hidup tanpa kehadiran encik ayam. 

Ayam, I miss you so much. But we have to set a boundary. Kisah cinta kita neh, satu epik. Kau harus ingat tu ayam. (Alamak, disebabkan pala otak weng, dengan ayam pun boleh jiwang). Chalooo.

2 comments:

Kehelan said...

aku rasa pernah satu minggu tak makan ayam... ok je... tp takde la mcm turun berat pun... ke cemana?

cer cite cer cite...

ezza erisa said...

eh aku tak makan ayam (pehtu pakej sekali dengan tak makan hi calories food, dan seafood juga). pehtu aku makan 4-5kali sehari. small portion..low calories. hhuhuh

goreng2 memang aku tolak. dan aku stick to minus plus 1200 cals per days. tu agaknya yg boleh turun tuh... haa dah citer, dah citer... :D

Post a Comment