Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Friday, March 4, 2011

Touching Lak Dengar Radio...

Skit jerlah. Touching aku dengar radio pasal seorang isteri menangis-menangis.

Kat mix.fm ada rancangan fix it pagi-pagi. Kiranya orang drop mesej cerita masalah dia, mintak radio fixkan (big time loser!, your problem.. manage it la!). Pehtu semalam, ada guy neh suh fix kan masalah dia. Dia dah kawen empat tahun, tapi dia cheat on his wife. Dia rasa bersalah. Dia tanya dj camne nak handle problem dia. Dia sayang kat wife dia, bla bla bla.

Okay, dj laki tu suh dia confess pada wife dia. (What a great idea). Have you ever ever heard of What You Don't Know Won't Hurt You?. Radio called his wife, dan confess la sang suami. (On national radio) Girls, women, how will you react if the radio station called you and guess what, on the other line is your husband. Btw he felt guilty because he was cheating on you. Oh oh, btw lagi sekali, you are on air. Feel free to do whatever, because it will boost up the rating of our listener.

Curang is one thing
Telling is one thing
On national radio is way too much!

She cried. of course.

Dia tak angkat call dari husband dia seharian. Pagi neh dia angkat call dari radio. Yes, it was a very sad voice.

Dia sedih gile. kena tipu for four years (sort of). Aku macam sebak sikit bila dengar tone suara dia. Tapi pompuan memang makhluk pemaaf la, dia cakap dia sedih, tapi dia masih sayang suami dia. Mungkin boleh terima lagi.

Ini aku share kat sini sebab aku rasa, laki dia too much. Confess one to one takleh? Time bercinta, time bermesra, time geli-geli boleh one to one. Time nak koyak rabakkan hati orang, harapkan radio station?

4 comments:

Ugly duckling said...

alamak...hampehnya jantan. ada ka buat bini mcm tu. sanggup dia dengaq bini dia nangis kot radio. takda hotak.

Kehelan said...

mintak jauh dr kita semua... amiin

Cik Jue said...

sapa2 pun bleh lalui pgalaman cam tuh,take it or leave it jer lah.Sampai hati org lelakikan...

cik kodok said...

Dayus itu lelaki tak berani bgtau snd.. buduh pianggg!

Post a Comment