Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Wednesday, October 5, 2011

Hello World!

Hello world adalah universal testing bahasa pengaturcaraan di dunia kot. Hahaha. Aku pun tak tau nak tulis apa sebenarnya tapi dah bersawang blog dan aku rasa obligate tuk tulis sekali sekala. 

Sebenarnya i am almost 3months pregnant now. Dan disebabkan aku dah takleh diet and i have to eat 300 extra calories daily menyebabkan blog ni aku nak ubah direction seketika. For 6 months jer before aku struggle balik nak kurus dapat balik 60-61kg. So aku rasa temporary neh, aku nak tulis experience sebagai ibu pregnant anak sulung. Boleh camtu? 

Aku rasa cerita pregnant neh bagus jugak kot sebab aku pun selaku orang yang tak tahu apa-apa pasal pregnancy memang duk baca experience orang je. (Saya mintak orang-orang pandai pasal pregnant janganla datang condemn saya pulak, bacaan dan rujukan buku2 mat salleh tu tak sama dengan experience okay). I rather hear the story and experience from people who been there. bukanlah buku mat salleh tu tak bagus, tapi depa tulis berdasarkan environment mereka. bukan experience orang kita. Thank you.

5 comments:

Ugly duckling said...

Ko dah peknen ek? Alaaa congrats beb..bestnya tak lmaa lg dapat baby

ezza erisa said...

thank thanks. :)

tapi orang2 yang dekat dan pandang aku tiap2 hari kata, badan aku nampak dah naik.. huhuhu. selaku makhluk sensitif dengan perkataan badan nampak naik, kiah adalah agak sentap... hohoh.

Ugly duckling said...

Balas ja...aku peknen dah bodo soi

eryn said...

taHniah beb, tetau ko dah peknen hah...cepat rezeki ko alhamdulillah, jaga kandungan jaga diri eh....

whooz said...

boleh2

Post a Comment