Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, October 24, 2011

Suppose 0.5kg, but me with 1.5kg..

Oh ini sebenarnya weight gain aku selama sebulan. The schedule kata aku sepatutnya naik 0.5kg jer tapi aku sudah terlebih naik 1.5kg. Tapi sebenarnya aku tak risau sangat sebab dengan kadar kelaparan berganda aku sekarang maka harus la aku naik 1.5kg kan.. 

Lagipun melalui bacaan internet, standard je kalau orang naik beza-beza kenaikan berat badan semasa pregnant neh. 

So I have another appointment to minum air gula. wu huuu... The nurse said normal la kalu umur 28 tahun ke atas pregnant kena minum air gula sebab nak tahu ada diebetis ke idok, tapi the doctor order at 20weeks. Tapi sebab guwe sudah naik banyak terlebih dari schedule maka wa di paksa minum lebih awal. Aku tok pernah la minum air gula, air teh bergula selalu la, tapi apakan daya.... kena la minum jugok... This will happen second week of November. Doakan aku tak kena diabetis la weh.

Aku rasa neh hormon gemok lampau aku je neh. Nak kembali menganas. Aku redho la aku akan bertambah gemok for another few months. Lepas tu harap-harap aku boleh kembali bersemangat nak turunkan berat cam eee zaman2 akhir bujang guwe dulu.

Oh i have scan appoitnment next week. Tak sabo gak nak tengok dibawah-bawah lemak perut neh. Hehehe. 

3 comments:

aullea said...

1.5 je??
lea naik byk gak ni..dah cecah angka puaka 80-an balik....muahaha..baby kecik lg baru 13w...mak dia berkilo2 naik...

air gula next apoinment masa 16w..wajar sgt minum air gula berat naik mcm ni..

Ugly duckling said...

sori sbb aku tak paham..apsal kena minum air gula utk memastikan tak kena diabetis? kalau minum byk gula bukan ka sure sure akan kena punya? explain sat..ampunkan patik yang tak reti nie.

ezza erisa said...

nak tgk kadar tolerance gula dalam darah rasenye.
sbb dia amik dua sample darah ...sebelum minum dan 2 jam selepas minum.. pehtu 8 jam sebelum takleh makan apa-apa lak tuh..

aku rase la.. hehehe... :D
jab aku wat kaji selidik tanya dr google.. :D

Post a Comment