Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Tuesday, February 14, 2012

Tak Rasa Ralat. :)

Someone asked me, ralat tak lepas susah payah diet and exercise now aku dah gemok mengembang sebesar dulu sejak pregnant neh?

Aku dengan jujur jawab tak. Sometimes ada la rasa 'fuh gemoknye aku' tapi ralat? Takde sikit pun. Apalah kisah dengan lebihan berat badan semasa mengandung, there is someone living inside me now. That should make all the different. Feeling dia gerak-gerak dalam perut dah cukup buat wa senyum. Tentang lebihan lemak tu, nanti bila dah kuar, kita kautim kemudian.

Ada orang berat dia naik tak mencanak, steady je. ada orang mencanak-canak naiknya. Aku jatuh kategori ke dua. Lantokla hai pakar ibu mengandung nak cakap apa. Not that aku feed diri aku makan 24jam sehari mende-mende mengemokkan.. Wa tau wa tak hebat, wa tau gen gemok wa just under control during time wa drop a few kgs dulu. Beliau bukan takde, just under control.

Hohohoh.

2 comments:

Ugly duckling said...

sapa yang tanya tu? nak ralat apa kebenda plak..org peknen biasa la. dulu single dan hepi. skang ni triple and happy apa.

gerbera said...

Lepas ni ai tlg u tolak stroller jln2 kat tmn saujana tgk piggy2 kat bukit jalil

Post a Comment