Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, April 9, 2012

Waiting Game

Aku dah penat main waiting game neh. Bila boleh penyek hidung budak dalam perut neh? At term since 2 weeks ago, takde tanda nak kuar pun lagi. Kekadang kejang perut, kekadang cramp pinggang, ingat tanda dah... tapi lepas tu dia reda balik. Tak makin kuat pun.

Tarikh jangka pertama 12hb neh, tarikh jangka ke dua 19hb, aku harap cepat la dia nak kuar. Don't take more sweet time sayam... Come to the world. You will feel more love.

Yang hebatnye, jiran sebelah-sebelah rumah neh, pantang abah i setat enjin kete, depa pun bertanya... nak kemana? Nak bersalin dah ke? See baby, even jiran atuk dan nenek pun dah excited nak tengok ekau. :)

2 comments:

Aija said...

Dah start cuti tunggu hari heh? Semoga selamat okeh.

Ugly duckling said...

Good luck Ezza

Post a Comment