Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Tuesday, June 22, 2010

Faktor Kegemukan

Orang Malaysia sebenarnya hanya ada dua sebab sahaja kenapa boleh jadi gemuk.

1. Faktor Malas Atau Tak bersenam

2. Faktor Pemakanan 

Yang pasal metabolisma rendah ke, hormon ke apa ke hanya sekadar penyedap nasi tambah. We need to blame it on something or in some other case blame it on everything but ourselves kan? :)

3 comments:

Diana MDP said...

yeah sangat setuju..huhu,input doesn't equal with output..makan banyak,exercise nyer tak...that's fact..(based pengalaman sendiri ni,tak kata org tau! :) )

Ugly duckling said...

Itu la aku pun suka blame diri sendiri. Bukan apa..sebab kita BOLEH control makan, BOLEH control time tido, BOLEH control bila nak exercise.

Kena tukar ke BOLEH mindset tu then boleh la tul tak?

Haza said...

Setuju!!!

:)

Post a Comment