Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Tuesday, September 8, 2009

Kekecewaan Puding Coklat...

Aku mabuk dengan nak buat puding coklat...tapi frustnye tak menjadi-jadi selepas dua kali buat pun. Hahaha. Resepi? Hahah aku amik kat internet selepas google puding coklat kuar Indonesia situs pasal puding coklat. Jadinya pasal nampak cantik, aku try la. Banyak jugak aku ubah, dari susu cair full cream aku tukar jadi susu minuman low fat..gula pun aku rasa memang kurangkan gila-gila pasal aku memang tidak suka manis. Aku boleh telan menda masin tetapi menda manis agak kureng lah.

Kali pertama buat, aku sangat tidak sabar sampai tak tunggu lapisan koko keras skit..jadi lapisan coklat putih sudah blend together. Hasilnya agak lawak la tapi rasa sedap la juga (eh eh poyo lak mengaku sedap).

Kali ke dua buat...lapisan coklat tu aku sabar sangat..sampai dah keras baru aku gi masak lapisan white coklat. Time masak lapisan white coklat..aku dah gabra pasal lapisan coklat dah keras..jadi masak dengan laju tak tunggu pekat yakni agar-agar pun tidak setanding dengan jumlah susu la. Jadi lapisan putih sudah agak lembik. Tu kalu tengok dalam gambar pun nampak tu..agak kelembikan. Tapi rasanya sodap juga. Eh lagi poyo. Disebabkan lapisan koko dah kejum time aku curah white coklat..dia macam tidak bercantum la. Failed lagik! Ciskek.com sungguh.

Haruskah aku give up atau try untuk kali ke tiga? Hahaha. Weekend ni aku nak try buat kek coklat lembab lak. Kalu rupa tak cantik, asal sedap tak kisah la boleh telan lagi macam puding coklat ni. Jangan rupa tak cantik..rasa pun tak sedap tu yang agak lemah lutut dan cepat putus asa tuh. Hahahah



Cubaan ke dua, 3 lapis macam dah hampir menjadi cuma tak kena timing dan salah agak agar-agar untuk lapisan white coklat sampai lapisan white coklat jadi lembik. Huhu.


Aku nak puding aku jadi camni...adoi...frust kecewa.


Kali pertama cuba, failed teruk pasal tak menyabar tunggu lapisan coklat keras. Blend together lak white coklat dgn coklat. Rasa dia sedap gak sebenarnya... Hahaha. Kalu aku cakap aku buat camni on purpose agak-agak ada tak orang tertipu? Hahahah

4 comments:

deidaa said...

Wahahah wakpe nok putuih asa nya?
Kalo dok pon,
mu try ah wat kek lain luh,
mana tau kek lain lg hebat rupanya dr yg mu buat nih? :D

whooz said...

waaaaaaaa...x blend cantik, blend pun cantik..asalkan sodap, orait ajo

Cik Adek Manes said...

mak aih ! tempting nye..

nak resipiiiii..

ezza erisa said...

whooz, hahaha cantik tapi tak mencapai matlamat tak guna juga..kakaka

einaz. tu entry selepas ni aku letakkan resepi sukahati pakcik aku ubah resepi orang. haha

Post a Comment