Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Thursday, September 3, 2009

Menu Buka Puasa: Day 12

Lepas sembahyang maghrib bergerak ke Jusco. Bukan apa, kami selesa tidak bersesak-sesak. Lagipun jenis dah biasa makan kuih pehtu gi semayang lepas tu baru la cari mende berat tuk isi perut.

Since makan Subway minggu lepas at Jusco Setiawangsa, perasan banyak pula kedai makan yang di dalam Jusco itu. Jadi mekda and I decided, sekali setiap minggu dalam bulan puasa ni nak mencuba makanan kat dalam itu. Kali ini pilihannya ialah Kenny Rogers ROASTERS. Next week apa lak weh? Banyak amat tu kedai.. hohoh

Biasalah, agak jakun la memula macam masuk subway hari tu juga pasal tak pernah masuk kedai ni. Order ala-ala Nandos je rupanya. Tak ramai dah orang time kitaorang sampai..iya la...orang berbuka pukul 7.20pm. Kitaorang masuk kedai pukul 8.00malam. Hohoh. Jadinya rasa macam kedai bapak sendiri sebab asyik masyik snap gambar itu dan ini. Tapi aku tgk kedai sebelah iaitu Leo's tu lagi sadis..kosong terus.. No customer at all.

Apapun ni ha..menu makanan kitaorang. Sedap gak. Yang bagus KRR neh, dia bekalkan informasi nutrisi makanan dalam menu dia (walaupun aku bukan baca pun). Hahaha.


Muffin coklat. Dua-dua dah selamat masuk perut aku untuk sahur tadi.


Makanan aku order. Quarter chicken BBQ. Kenyang amat.


Makanan mekda. Semek ini order original flavour.


We after kekenyangan melantak.
Posted by Picasa

3 comments:

Ms AiReEn MoHd said...

weh ko tau berat aku da macam berat ko yg memula tak diet tuh...mamapus la aku gini weh...abis ni da 13 pose..aku makin membuak mcm kek terlebeh yis da neh

deidaa said...

Aaa mu rasa jakun kat kenny?
Biar betik?
Bkn ke mu yg blanja masa befday mu dulu huhu?!

Xingt survey kedai mkn gapo,
so cemano nak gi lagi nih? huehuehue!

whooz said...

suka gambar muffin tu, cantekkkkkk ..ada kelassss!

Post a Comment