Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Tuesday, September 29, 2009

Bermulanya Rutin Yang Terhenti

Lama aku stop update blog..bukan stop..almaklum bulan puasa orang citer pasal kuih..takkan aku nak citer pasal kuih yang aku asyik beli yakni kuih badak setiap hari kan? Kakakaka. Amatlah tidak variety kuih kesukaan aku itu.

Okay, aku baru siap-siap kemaskan beg Shape aku. Eh memang beg tu beg yang Shape bagi semperna larian Shape bukan beg untuk mengShapekan aku. :P Masukkan seluar, baju t-shirt, stoking, dan juga beberapa keping pelekat kot kot lama tak guna kasut..kaki jadi manja lak. Melecet sana sini.

Jadinya esok petang insyaAllah kalau tak kehujanan melanda maka aku mahu pergi berlari di tasik. Harap-harap tak hujan la walaupun hari ni petang sudah hujan. Aku mahu stamina kembali. Tapi berdasarkan tawaf ke Jalan Tar..stamina jalan berbatu-batu tu masih ada. Cuma stamina berlari tu yang tak pasti.

Total weight loss during fasting months 2kg. Total weight gained during hari raya week also two kg. Big total sebulan sama dgn zero. Aku harus kerja keras. Sepatutnya ikut matlamat asal esok berat aku dah 53kg. Tapi jauh amat lagi tu. Aku jarakkan ke bulan 3 tahun depan agak-agak sempat tak? Last few kilos are the hardest to go.
Note to myself: I need to to tone my arms!

2 comments:

Mia-Ina said...

kuatkan usaha lagi...semoga dpt berat ideal...mia doakan

gerbera said...

Aku baru stat berlari semalam, hari ni dah lenguh2 kaki.

Post a Comment