Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Wednesday, September 2, 2009

Menu Buka Puasa: Day 11


Aku memang meraban kan...bukan nak snap hari-hari. Hari yang aku rasa ada mood dan teringat je aku snap. Hahaha. Ini menu semalam. mee goreng. Macam biasalah, aku masak untuk aku sorang jadi no decoration or so what ever. Masak pun cukup-cukup sepinggan dah. Aku try letak sos cili thai Life dalam masakan mee tu. Eh sedap pula rasa dia. Lagi sedap di tekak aku dari sos cili biasa. (Aku dah lama tak masak mee goreng letak sos cili laginya).

Memula buka puasa dengan puding milo mekda. (Nota promosi: sedap puding mekda ni..kalau sapa nak ambik buat menantu atau buat isteri..memang dah layak benar dah neh. hehehe). Lepas tu baru memasak mee. Hohoh.

PS: Mekda, nanti aku masak buka puasa..aku bagi kat mung. Kita buat ala-ala kat kampung. Interchange lauk pauk dalam mangkuk tingkat. Kekekek. (tapinya aku masak lepas berbuka camno tu?)

4 comments:

Faizah_Haris said...

shedapppppppppppppppnyerrrr...huhuhu...terliurrr dah nie...sib baik tak poce...hihihi

deidaa said...

Cissskek ni bodek aku ke hape?
Kena upgrade kasi sedap lg agar2 neslo tuh,
pastu bleh bukak SPECIALIST IN AGAR2 NESLO wargahahah ke'poyor'an melanda =))

Sistem barter ala2 kampung?
Hoo masak2 lauk aku lomah nih.
Nampaknya kena mkn nasik la.. xkan nak ratah ajork! Kuang3!
Aku nak try:

Popia dulu @ paprik ayam [aku xpenah buat lg seumur idup aku] sekian :p

Next menu mu mende?

ezza erisa said...

haha faizah kalu tak pose leh terus gi order... JAISSSSSSSSSSSS tangkap sama itu budak..eh jais lak...JAPP kot? singkatan dia..

kalu lauk pauk..aku tak kisah nak masak apapun..hahaha kalu kuih muih ni i kureng mahir..kono hapal resepi dulu baruleh buat kot..

bila nak start neh? aku tak selalu masak lauk pun..aku duk makan bihun dgn mee je yg banyak..hahah..

deidaa said...

Wahahah ntah le aku.
Mu nak start puding mu bile?

Aku mcm xtau nak wat mende buleh? :))

Post a Comment