Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Wednesday, August 19, 2009

The Photos: Before and After (2)


Bebaru ni I balik kampung. Pergila beli sarapan kat kedai mak kawan zaman sekoalah rendah I. Ada la lebih 10 tahun dia tak tengok aku kot (aku lak dah).. Mak kawan aku duk cakap, la 'kawan ***** ke ni...kecik dah sekarang..dulu dulu masa sekolah besar'.

Nak terguling aku gelak kat situ. Tang ayat 'dulu-dulu' tu yang tak tahan tuh. Ndak je aku terangkan...bukan dulu-dulu...baru je jadi kecik skit neh..Saje je, update gambo terbaru aku. Ada ke nampak beza? Pasal seperti aku dan Miza borak, walaupun dah turun masih lagi dalam otak imaginasi we still big and level confident rendah.

Semperna kempen khidmat masyarakat tu, aku pun menopengkan la mulut dan hidung aku juga. Hahaha. Yang gambar lama tu takleh menopeng pasal time tu takde lagi selsema babi. Dan kalau perasan gambar lama ni recycle berkali-kali. Pasalnya time aku gemuk aku memang tak suka bergambar. Rasa rendah diri kalau tengok imej sangat jumbo. Aku rasala ramai-ramai orang gemuk pun ada feeling macam aku. Tak suka bergambar. Pedih ulu hati tengok gambar tuhh... Nak nak kalu berdiri sebelah kawan yang normal. Lagi pedih hulu hati. Hohohoh.

8 comments:

Faizah_Haris said...

btoll laaa time badan beso2 cam ginikkk nk amek gambo pun huhhh....pastu dah amek gambo n tgk blk muka sendrikk...huwaaaaa bosaa ehh...uhukss2 terus sentapp!...hihihi

nedli said...

makan dalam weh tgk gamabr eza yg dah kecik nie (^^i).. huhuh jeles!!!!

whooz said...

ko nak tau tak, ko dah jadi inspirasi ofismate aku nih..gud2..keep it up! aku bagi blog ko ni kat dia

ezza erisa said...

Faizah,
tu la pasalnye...lepas tengok delete delete dan delete..paling kuat pun amik gambar muka je..tu pun nampak tembam..memang sentap....hkekekek

ned,
ko pun kalu berusaha mesti boleh punye..(macam la ko gemok)..hahaha. yakin boleh punye..

whooz,
hahaha..iye ke? bagus bagus....inspired dan lepas tu berusaha..aku suka kekeke. suh dia wat blog juga....ahaks

gerbera said...

Benarkah itu kamu? Kadang2 mcm x pecaya dulu ko sebesar itu.

Babe..u r my inspiration too

ezza erisa said...

gerb..percayalah ia benar..hahaha... nanti aku nak try korek2 gambo lama2 kot kot ada lagik..

KelOrLeaF said...

betul ker org yg sama ???
btw,cayalah....

Cik Adek Manes said...

jawOh gylerrrr beza.. !! congratsssss, congratssss.. !! bangga gyler haku nengok.. *motif haku laks bangga dh kenape..?? keke*

comey yeks ko tyme gem² dulu.. ngeeee.. !

haku pOn ade gaks stOk gamba gini.. lgi besOr dri gmba yg ade kt blOg skang nie.. tpi rase keji laks nak tayang.. keke..

Post a Comment