Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Wednesday, May 20, 2009

Nasi Beringin


Sesekali nak juga makan cheatfood kan? So hari ini aku dengan jayanya melantak nasi beringin. Nampak simple tapi sedap. Ada tak sesapa tahu camner nak masak nasi beringin? Aku nampak ketumbar je bahan dia. Yang lain tak tahu.

Teringin nak makan kena la makan. Dun deny it :) Sedap tahu nasi ni. Kat foodcourt Mutiara Bangsar tu rasanya inilah gerai yang paling ramai orang beratur nak beli. Sedangkan kalu tengok tidaklah best mana pun kan?

Bayangkan berapa banyak kalori aku telan neh. Hahaha. Kari, sambal...ayam goreng (kalau aku goreng sendiri, aku make sure perah minyak lebihan tu pakai tisu serap minyak, kalau makan kat gerai takkan aku nak buat perangai tu juga kan).

4 comments:

aizam said...

eh inikan nasik kukus

deidaa said...

Oho kalo nasik kukus aku tau la,
nasik beringin aku tatau :p

1mende lg mu tak masuk- popia.. wahahaha!

Selasa & rabu ni aku kursus a whole day,
musti mkn best2.. adoi ciskek tul la time aku nak
mengurat Incek R, time tu la kena anto kursus.
[wahahah jauh melangit off topic] :))

ezza erisa said...

mana lak kukus..dia rebus macam biasa je encik aizam...sepuyuk besar tu sekali masak.

mekda, ajak le encik R bukan nama sebenar gi kursus gak..chewah...

deidaa said...

Cik erisa... pegawai2 PTD bahagian aku tuh semua workaholic.. weekend pon gi kija.

Aku siap stalk punch kad incek R....
opeh hour dia kul 8.3-5.30,
tp biasanya kul 6lbh & 7lbh baru dia blk,
so bagaimanakah aku mau ajak dia gi kursus kawen? Opss... :))

Post a Comment