Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Tuesday, May 5, 2009

Tomyam Putih vs Tomyam Merah

Aku cuba masak tomyam putih hari ni. Aku rasa in term of healthy, tomyam putih lagi rendah calori dan lagi kurang minyak dan lagi sihat dari tomyam merah. Kenapa aku cakap camtu?

Aku tak perlu tumis lada mesin sekaligus mengurangkan penggunaan minyak. Aku juga tak perlu nak tumis bawang dengan minyak yang banyak. Minyak setengah sudu, tumis bawang lebih kurang terus masukkan air. Jadi, marilah kita mulakan dengan makan tomyam putih! :).

Tomyam merah nak kena letak kicap dan sebagainya, tomyam putih tak perlu.

BTW, aku timbang berat kat penimbang kat pejabat, penimbang tu telah diketahui menambah additional 2kg, jadinya aku timbang dapat 70kg. Patutkah aku tolak 2kg dan berpoyo menjadi 68kg? Sebab penimbang kat rumah aku dah weng weng, dua hari lepas aku timbang dapat 70kg, semalam aku timbang jadi 71kg..lebih haru aku naik dua tiga kali, dia punya jarum jadi 72-71-70 pula. Ciskek betul. Hahaha

5 comments:

aizam said...

nak rasa tomyam cik ezza buat skali...

ezza erisa said...

beres..takdop hal..hahah

deidaa said...

so scaler kat kafor tadik kena tambah bape kg pulak?
Aku rasa semua scaller mcm menipu je ahahha!

ezza erisa said...

itu la....dimana kah dapat kita mencari scale yg betul?

pemburu penimbang? :P

deidaa said...

Sudah memburu tadikkkk...
bebila kena amik gambo.
Mggu dpn xramai ore sbb dkt ujung gaji doh,
blh snap gamba :))

Post a Comment