Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Sunday, June 21, 2009

Jacobs Walk Of Life Event

Event: Jacobs Walk of Life
Date: 21 June 2009
Venue: Taman Metropolitan, Kepong


This is definitely last minute decision. Tapi life is full of suprising kan? Kalau semua dirancang, bosan la...Last week mekda found out that we actually can walk in and register on the spot during the event itself sebab online registration sudah ketutupan. So we decided that we going to go as early as we could to register.

So dengan penuh confident, bertolak seawal jam 5.50pagi, we head to Kepong. The map from google map (oh my God, what can we do without you google map!), was very very easy. Senang banget. Tepi MRR2 sahaja. As we almost reach the park, we can see many cars there. Fuh, pukul berapa mereka sampai? Gila kentang.

Selepas parking, masuk untuk register. Ayoo bertolak bagai. Malaysian are not really good in queue la. Selepas dapat t-shirt, pergi la pakai t-shirt kat dalam khemah salin baju.



Selepas beberapa ketika, Fara Fauzana, Faizal Ismail dan dua dj dari radio cina muncul (Sorry aku tak ingat radio mana atau nama DJ). Selepas lama menunggu acara pun bermula. Walk for fun for 5km. Along the way ada soalan disediakan. Ada beberapa soalan yang melawakkan sebab tak tahu jawapan.

Contoh:
Soalan 1: Apakah tema Jacob's Walk of Life 2009?, Kat bawah soalan tu ada papan tanda yang mengucapkan Selamat Datang ke Jacob's Walk of Life. Sebab kat question first, same goes to last question Terima Kasih Jumpa Lagi. Ada lak yang kata slogan dia 'Selamat Datang'. Hahaha.

Soalan 9: Apakah nama keluaran terbaru Jacobs? Guess my answer? BISKUT.

Soalan 10: Apakah nama dua keluaran Jacobs? Something like that. We have to name apa jenis biskut la kan. As I didnot know the answer, I wrote my lawak answer which are...'BISKUT DAN CRACKERS' :)


Overall, fun...:) Oh dan goodie bag oh dan baju! :)

8 comments:

Aku Nak Kurus said...

ee bestnya....ada lagi tak event cmni ezza? best2..part goodie bag tu lg best..whats inside? kepochi nak tau..haha

ezza erisa said...

dalam goodie bag tu ada biskut je :)
3 jenis biskut dengan kad keahlian fitness first for one week...dgn 25% discount mizuno.

ada kot..tapi mostly berlari. yang jalan tak tau la...kalu lari ada siemen dream run, shape run for fun. Apa tah lagi.. But not sure join ke idak...pasal berlari...me not fit enough to run for few kilometres at one go...kalu mcm bas berhenti2 tu bolehla kot..kekekeke

nazreenlove said...

oo bende kejadah ini ker...aku duk lalu lalng ngan boy ingat ade tapak pesta ape ker...hukaloh....lenkkali ade lelrai neh meh la ajak aku...aku mane nak tau...

Aku Nak Kurus said...

lari? hahaha..tak nak masuk..same la kita...mcm bas tak pun cm komuter..lari slow. berhenti2 bole la...mau berlari kurang henti kalu, tak sampai situ lagi..tapi wish dpt buat best gak..cm bangga je mampu berlari..haha

ezza erisa said...

nazreen,
ko ada lalu ke? penuh kete duk parking kiri kanan MRR2 tuh. aku datang awal tak sempat tgk la kereta banyak. cuma balik pun awal tu yg nampak kete byk gile rupanya. dgr kata 7k org. tak sure la kalu penganjur tipu, aku tipu jugak la..kakaka

komuter jauh ho dia punya berhenti2..kalu bas tu..dekat2 boleh la go on..kakaka...itu aa..bangga a kalu mampu bertahan semasa lari. bila la nak mampu ni..hoho

aizam said...

ezza bila balik.. jom daki gunung tebu??

ezza erisa said...

ujung bulan 7 neh balik....gunung tebu tu sound interesting..tgk dalam majalah pun macam cantik..tapi kan..takleh janji aa.. duk kg langkah terbatas sikit. :D

kekeke

Mey Mey said...

cess...lengkali ajak sy sekali.
ingt sy xmampu lari kerrrr..?@#$%^&

Post a Comment