Tracking of Progress

Target: 55kg to feel better, 53kg to feel like a winner!
19 Jan 2009@84kg,Total loss 0kg,To lose 29kg,BMI32.8 obesity
14 Feb 2009@80kg,Total loss 4kg,To lose 25kg,BMI31.2 obesity
15 Mac 2009@74kg,Total loss 10kg,To lose 19kg,BMI28.9 overweight
19 Apr 2009@71kg,Total Loss 13kg, To lose 16kg, BMI27.7 overweight
24 May 2009@67kg, Total Loss 17kg, To lose 12kg, BMI26.2 overweight
26 Jun 2009@64kg, Total Loss 20kg, To lose 9kg, BMI25.0 overweight (last point)!
17 July 2009@63kg, Total Loss 21kg, To lose 8kg, BMI 24.6 normal
14 Aug 2009@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal
25 Nov 2009@61kg, Total Loss 23kg, To lose 6kg, BMI23.8 normal
13 Jan 2010@62kg, Total Loss 22kg, To lose 7kg, BMI24.2 normal


Phase 2 start here
10.10.10@64kg, Total Loss 0kg, To lose 9kg, BMI 25. (overweight)
30.11.10@61kg, Total Loss 3kg, To lose 6kg, BMI 23.8 (normal)
24.03.11@60kg, Total Loss 4kg, To lose 5kg, BMI 23.4 (normal)

Phase 3: Wa sedang pegnan, so wa takleh diet, therefore berat wa sedang mendaki anak tangga. :)

Phase 4: started!

Monday, June 8, 2009

Town Brisk Walk - Setiawangsa ke Carrefour Wangsa Maju

Dah lama plan sejak selepas tahu yang jarak selalu brisk walk di Tasik Titiwangsa ialah almost 7km. Apa sangatlah Setiawangsa ke Carrefour Wangsa Maju yang less than that? Plan ni sepatutnya berlangsung last week. Tapi terpaksa ditangguhkan kerana mekda mengdemamkan diri seketika. :)

Memulakan perjalanan, Decided untuk lalu highway duke. Fuh, menyampah pun iya, kami jalan tepi jalan je...tapi berlambak orang hon dan pandang macam berjalan kaki itu sesuatu yang sangat aneh. Menyampah la lima sen. The road is a big mencabar. Ala-ala mendaki jugak la lima sen. Naik entrance Duke dari Keramat Wangsa mendaki. Keluar dari Duke mendaki. All the way ke Carrefour melalui Jalan Jelatek pun mendaki. Ahaks.

Macam biasa, here is the photos of me to proof that yes.. I am doing that Brisk Walking.
Masa nak masuk highway. Chewah macam naik kereta pulak.

Biasalah, memang jenis nak bergambar kat signboard je. Supaya orang nampak jelas kat mana kami lalu. Hahaha
Jalan jalan dan jalan, ada signboard lagi. Berenti la lagi snap gambar kan. Ni tajuk gambar, persimpangan dilema. Which road should I take?


Masa dalam terowong. Hahah bahaya sebenarnya sebab lorong satu je. Dan kereta tak nampak kami waktu diaorang layan corner. Takut ada driver yang terkojut tengok dua makhluk dalam terowong je.
Dah lintas jalan, bergambar lagi kat signboard. Kalau kat Broga hari sabtu jadi pemburu batu, dihari Ahad, jadi pemburu signboard pula. Adoi mental sungguh.


Di persimpangan dilema. Tujuan ambil gambar ni semata-mata untuk tunjuk, yeha..we reached Carrefour.


Ini pula keobsessan kepada mesin timbang di Carrefour. Sampai buka kasut. Danla buka kasut selerakkan mesin timbang kemudian tak boleh terima kenyataan. Kenapa setiap mesin tu bacaan dia lain, tak ada satu pun yang sama dengan mesin yang lain. That why I want to stick to one machine je untuk pengiraan rasmi. Kalau tengok semua, pening cik kiah nak guna pengiraan mesin yang mana.
Disebabkan kali ini trip Brisk Walk ialah ke pasaraya, seperti yang diketahui akan membeli belah. Baliknya kami terpaksa la tahan teksi. Takkan nak bawa barang kiri kanan brisk walk balik kot? Ahaks.

4 comments:

Mey Mey said...

Wah...dekat jer nih.. Macam bese nampak jer route2 tu.. heheh!
Erm..I like ur style kak ezza(akak kan?)
Losing weight secara sihat.
And thats exactly what i m aiming to do.. :)

Mey Mey said...

Mimi banyak gaklah turun but masa 1st weight in tu kat shopping mall.
So i just ask kak Kaseh amik 84.7(since I bought new digital scale).Which mean turun 1.5 kg.
Oklah kan?

ezza erisa said...

hehehe meymey, akak la kot...(arghhhhhh aku sudah tua..tidak....sambil berlari-lari melarikan diri tidak sanggup menerima kenyataan) ahaks!

sama-samalah kita losing weight secara tradisional :)

1.5kg per week dah sgt okey tu...more than average..:)

tu yg malas pakai scale banyak...banyak nor bacaan..stick to one scale udah :D ihiks

deidaa said...

**Kak ezza**... aku turon 400gram je almost 2weeks,
kuciwa aku.
[harus ke kuciwa psl mlm aku makan huahuahua!]

Post a Comment